Përbërësit për katër persona:
320gr Orecchiette
300 gr Brokoli
300 gr Salsiçe
40 gr Verë të bardhë
1 thelpi Hudhër
2 degë Trumzë
1 degë Rozmarinë
30 gr Vaj ulliri
Kripë
Piper
Përgatitja
- Për të përgatitur orecchiette-t me brokoli dhe salsiçe fillojmë duke zier ujin me kripë në një tenxhere.
- Shkëpusim lulet e brokolit dhe i ndajmë në dy ose katër pjesë nëse janë shumë të mëdha. Hedhim brokolin në tenxheren me ujë dhe e mbulojmë me kapak. Koha e zierjes 6-7 minuta. Ndërkohë vazhdojmë me përbërësit e tjerë.
- Presim imët trumëzën dhe rozmarinën. Përgatisim salsiçet duke i hequr cipën dhe e coptojmë me ndihmën e një piruni.
- Në një tigan të thellë ngrohim vajin e ullirit dhe thelpinë e hudhrës dhe shtojmë salsiçen e copëtuar. Pas pak sekondash shtojmë erëzat e copëtuara më parë dhe e shuajmë me verën e bardhë.
- Me ndihmën e një kullese heqim brokolit, pa e derdhur ujin ku i kemi zier, dhe i bashkojmë me mishin. I gatuajmë brokolit bashkë me salsiçen edhe për 3-4 minuta dhe me ndihmën e një pince heqim thelpinë e hudhrës dhe shtojmë pak kripë dhe piper
- Përgatisim ndërkohë makaronat duke i zier në ujin ku përgatitëm më parë brokolin. Kur makaronat të jenë gati i bashkojmë me salsiçen dhe brokolin. Nëse është e nevojshme mund t’i shtojmë pak nga uji ku kemi zier makaronat.
I përziejmë mirë të gjithë përbërësit në tigan dhe shtojmë pak piper të zi. Orecchiette-t me brokoli dhe salsiçe janë gati.