Përbërësit për katër persona
- 400 gr Gnocchetti Sardi
- 300 gr Salsiçe
- 200 gr djath Pecorino Sardo
- 50 gr qepë
- 30 gr vaj ulliri ekstra i virgjër
- 300 gr salcë domatesh
- Kripë
Përgatitja
- Për të përgatitur “malloreddus alla campidanese” fillojmë me përgatitjen e salcës. Qërojmë dhe presim në kubik të vegjël qepën dhe e skuqim ngadalë në një tigan me vajin e ullirit.
- Ndërkohë i heqim cipën salsiçes. E copëtojmë me duar dhe e bashkojmë me qepën.
- E rrisim nxehtësinë dhe e skuqim salsiçen për 15 minuta duke e përzier vazhdimisht dhe më pas shtojmë salcën e domateve.
- E përziejmë përsëri dhe e mbulojmë me kapak dhe e gatuajmë për rreth një orë, me zjarr më të ulët. Në fund nëse duhet e rregullojmë me kripë.
- Pasi salca të jetë gati ziejmë gnocchi-t sardi ose “malloreddus” në ujë të valuar me kripë.
- Ndërkohë grijmë djathin pecorino sardo në një tas dhe i shtojmë ujë nga uji ku po ziejnë gnocchi-t. I përziejmë me ndihmën e një përziersi dhe i shtojmë më tepër ujë deri sa të krijohet një masë kremoze.
- Kullojmë gnocchi-t dhe i bashkojmë me salcën me salsiçe, i përziejmë dhe në fund shtojmë kremin me pecorino.
- I përziejmë mirë të gjithë përbërësit dhe shërbejmë malloreddus alla campidanese ende të ngrohta!