Përbërësit
Për brumin e panzerottit:
-250 gr semola
-250 gr miell 00
-400 g ujë të ngrohtë
– 25 g maja të freskët birre
-50 g vaj ulliri ekstra i virgjër
– 10 g kripë të imët
– 5 g sheqer
Për mbushjen:
– 200 g mocarela
-200 g salcë domate
-100 g djathë të grirë
-20 g vaj ulliri ekstra i virgjër
– 2 litra vaj luledielli
– Kripë dhe piper për shije.
Përgatitja:
– Kombinoni miellin 00 dhe semolan mbi banak dhe krijoni një gropë.
– Majanë së bashku me sheqerin lëreni të shkrijë në ujë të ngrohtë
– Në hapësirën e krijuar në mes të miellit shtoni kripën dhe vajin dhe një pjesë të ujit
– Punoni brumin duke shtuar gradualisht ujin derisa të përftohet një masë e lëmuar dhe homogjene
– Në një tas të madh të pudrosur me miell, vendosni brumin dhe prejeni në një kryq
– Mbulojeni me një copë pambuku dhe lëreni të ngrihet në temperaturën e dhomës për rreth 2 orë
– Pas kësaj, merrni brumin dhe ndajeni në toptha afërsisht 60 g
– Rrotulloni deri sa të arrijnë një trashësi rreth gjysmë centimetri dhe fusni mbushjen brenda
– Mblidhni skajet e panzerottit duke u kujdesur që të jenë të mbyllura mirë
– Në një tigan të madh hidhni vajin dhe lëreni të arrijë temperaturën 140°
– Zhytni dy panzerotti në të njëjtën kohë dhe gatuajeni derisa të marrin ngjyrë të artë
Ju bëftë mirë!