Përbërësit:
- 800 gr Mish ‘’Tagliata Di Chianina’’
- 100 gr domate qershi
- 100 gr rukola
- kripë dhe piper
- Vaj EVO
Përgatitja:
– Lajmë rukolën dhe domatet qershi,
– Presim në gjysëm domatet qershi.
– Presim mishin ’Tagliata Di Chianina’’në feta me trashësi rreth 3-4 cm.
– Ngrohim grilën me zjarr të lartë dhe vendosim mishin në grilë duke rregulluar temperaturën (nxehtësi mesatare).
– Pjekim mishin për rreth 3-4 minuta në te dy anët.
– Hiqim mishin nga grila dhe e vendosim në një dërrasë prerëse për një minutë.
– Dekorojme një pjatë të sheshtë me rukola dhe vendosim mishin sipër.
-Shtojmë domatet qershi, kripë, piper dhe vaj.
Për t’i dhënë më shumë shije , mund të shtojmë pak uthull balsamike dhe receta do të jetë gati për t’u shijuar!