Perbëresit:
– petë të holla me vezë Conad
-rikota 400gr
– miell
– kripë për shije
– piper sipas dëshirës
-arre moskat
– djathë grana
Pergazia
- Hidhni rikotën në një tas
- Rregullojeni sipas dëshirës me kripë dhe piper
- Shtoni djathë grana
- Aromatizoni përbërjen me arrë moskat
- Përzieni përbërësit me një pirun
- Vendosni nga një lugë nga masa e përgatitur në petët e hapura, me një largësi 3 cm nga njëra- tjetra.
- Spërkatni petët lehtë me pak ujë
- Vendosni një petë tjetër sipër, shtypeni pak me dorë në mënyrë që t’i dali ajri dhe mbyllni skajet e brumit.
- Me një prerëse me dhëmbëza prisni petët në forma për të krijuar raviolit.
- Raviolit e përftuar i vendosim në një tavë dhe i spërkatim me pak miell sipër.
Per t’i gatuar, mjafton ti lini në ujë të valutar per questo minuto.